Epävarmoille
villiyrttien kerääjille
Tuo metsän maut ja hyvinvointivaikutukset
arkeen ja juhlaan ympäri vuoden
Saanko esitellä Metsäleipurit Taito askeleeni - Koivulehdistä herkkua ja hemmottelua
Saat elinikäisen taidon valmistaa arkeen ja juhlaan koivunlehdistä ja kotisi tavallisista elintarvikkeista ihania tuotteita, joista sinä ja läheisesi voitte nauttia ympäri vuoden.
Sinut tunnetaan pian siitä, että keittiössäsi valmistuu vastuullisia lahjoja ja tuliaisia, joita ystäväsi osaavat jo odottaa, kun saavut paikalle.
Hyödynnä koivun tarjoamaa upeaa raaka-ainetta, säästä luontoa ja rahaa. Kurssin helppojen ja nopeiden kirjallisten ohjeiden avulla onnistut varmasti ja minä autan mielelläni lisää.
Metsäleipurit Taito askel sopii sinulle täydellisesti, jos...
Kunnioitat luontoa ja haluat taidon hyödyntää koivunlehtiä arjessasi
Innostut villiyrteistä keväisin, mutta et ole vielä hyödyntänyt intoasi talvikuukausina
Sinulla on mahdollisuus kerätä ei-jokaisenoikeudella kerättäviä koivunlehtiä. Tulossa syksyllä myös mahdollisuus ostaa Metsäleipureiden kuivattuja luomukoivunlehtiä
Olet epävarma milloin ja miten koivunlehdet keräät, miten kuivaat ne ilman kuivuria, miten säilytät lehdet ja mihin niitä käyttäisit
Keittiöstäsi löytyy sokeria, suolaa, öljyä, hunajaa, sitruunaa ja haluat saada valmista nopeasti
“Meidän saunaillassa miehetkin innostuivat käyttämään koivusuolakuorintaa. Olipa mukavat juhlat metsäteemalla”
“Koivunlehtisiirappi on kyllä siirapeista parhain. Sen tuoksukin on niin upea keittäessä, että tulee suomalainen kesä ja koivuklapeilla sytytetty sauna mieleen marraskuussa, kun keittelen joululahjasiirappeja"
“Koivusuolakuorinta on helppo tehdä ja niin mahtavaa käyttää. Miks ihmeessä me ostetaan kaikenlaisia kemikaaleja muovipakkauksissa kaupasta?”
“Ihanan yksinkertaisia ohjeita. Olen innostunut kokeilemaan koivunlehtisokeria nyt erilaisissa leipomuksissa ja ruoanvalmistuksessa. Sopii suolaiseen ja makeaan"
Metsäleipurit Taito Askel
Olemmeko tavanneet
Olen Metsäleipurit yhteisön perustaja Riitta Mikkola Järvenpäästä.
Vietän paljon aikaa myös Leppävirralla Pöllölän Luontofarmilla. Pöllölä on äitini suvun vanhalle kotitilalle perustettu luomumetsätila, jonka metsänhoidosta vastaa isoveljeni Eero. Minun vastuulla puolestaan on luonnontuotteiden keruu ja luomubyrokratia.
Koulutukseltani olen luonnontuoteneuvoja, elintarvikkeiden jalostaja, restonomi (yamk) ja ravitsemusteknikko.
Tein huhtikuussa 2024 rohkean päätöksen. Jätin päivätyöni Nurmijärven kunnan ruoka- ja siivouspalveluissa. Siirryin luonnontuotealalle asiantuntijayrittäjäksi ja kouluttajaksi. Löydät lisätietoa näistä yrityksille ja koulutusorganisaatioille suunnatuista palveluistani täältä: