Olemmeko tavanneet

 

Olen Metsäleipurit yhteisön perustaja Riitta Mikkola Järvenpäästä.

 

Vietän paljon aikaa myös Leppävirralla Pöllölän Luontofarmilla. Pöllölä on äitini suvun vanhalle kotitilalle perustettu luomumetsätila, jonka metsänhoidosta vastaa isoveljeni Eero. Minun vastuulla puolestaan on luonnontuotteiden keruu ja luomubyrokratia.

 

Koulutukseltani olen luonnontuoteneuvoja, elintarvikkeiden jalostaja, restonomi (yamk) ja ravitsemusteknikko.

 

Tein huhtikuussa 2024 rohkean päätöksen. Jätin päivätyöni Nurmijärven kunnan ruoka- ja siivouspalveluissa. Siirryin luonnontuotealalle asiantuntijayrittäjäksi ja kouluttajaksi. Löydät lisätietoa näistä yrityksille ja koulutusorganisaatioille suunnatuista palveluistani täältä:

 

 www.luonnontuoteneuvoja.fi 

 

Samalla sain aikaa tämän Metsäleipurit yhteisön kehittämiselle. Haluan auttaa siinä, että mahdollisimman moni huomaisi, mitkä mahdollisuudet meille maailman puhtaimmassa luonnossa - suomalaisessa metsässä on.

 

Omat silmäni kun aukesivat vasta muutama vuosi sitten luonnontuoteneuvojan opinoissa.

 

Opintojen aikana teimme monenlaisia luontoon ja hyvinvointiin liittyviä kokeiluja Pöllölässä. Innostuin mahlapullista ja kuusenkerkkäsilpusta. Meillä oli myös mahlabaari ja terveysmetsäretkiä. Retkien ansiosta tutustuin metsänmikrobeihin. Eli niihin terveellisiin metsänpöpöihin, joiden puutteesta me nykyihmiset kärsimme. 

  

Minulla on ollut ystäväni kanssa aikoinaan Järvenpäässä kahvila ja pitopalvelu. Sieltä on peräisin rakkauteni pullaan ja leipomiseen.  

Koen, että ammattikeittiötaustastani on luonnontuotealalla iso etu. Ehkäpä siksi minusta tulikin metsäleipuri.

 

Metsäleipurit yhteisössä haluan auttaa luontoa kunnioittavia ihmisiä hyödyntämään maailman puhtaimpia metsiä omassa ja läheisten hyvinvoinnissa. 

 

Metsäleipureiden keittiöissä kun valmistuu herkkujen lisäksi hemmottelua ja hyvin arkipäiväisiäkin tuotteita.

 

 

Tuo siis metsän maut ja hyvinvointivaikutukset keittiöösi ympäri vuoden. Ota minun kanssa askeleesi Metsäleipuriksi!